Afslutningsfilm: The Deep House

Med film som Inside og Livide har instruktørparret Julien Maury and Alexandre Bustillo ikke kun været med til at starte bølgen af French New Extreme; de er en indgroet del af den franske horrorscene. Det fortsætter de med i The Deep House, der tager os under vandet, og ned i depraverede dybder…

Et ungt par med en YouTube-kanal, der viser Europas hemmelige steder, opdager et hus under vandet. Men deres tilstedeværelse vækker noget ondt, der jagter dem i vandets mørke. Og med ikke meget ilt tilbage, banker døden på fra mange sider.

Med The Deep House fortsætter Maury og Bustillo traditionen af modbydelige skrækfilm med en fransk finesse over sig. Her er havbunden som en smuk labyrint, der både skjuler dem, der gemmer sig fra det onde – men også gemmer på det, der kan gøre fortræd.

Inden filmen viser vi den Maury- og Bustillo-inspirerede kortfilm In the Mirrors, hvor en kvinde besøger et hjem, hvor alle spejle er gemt væk. 

“Alexandre Bustillo and Julien Maury capitalise perfectly on the atmospheric resources of their underwater universe by playing with depth of field, darkness, the light from torches”

-Fabien Lemercier, Cineuropa

Vises i Empire Bio søndag d. 3. oktober kl. 19:30

INSTRUKTØRER: Julien Maury, Alexandre Bustillo

Frankrig 2021.

85 MIN.

ENGELSK/FRANSK DIALOG MED ENGELSKE UNDERTEKSTER

MEDVIRKENDE: Camille Rose, James Jagger, Eric Savin

Køb billet: https://billet.empirebio.dk/billetter/26039/305325?org=141