Black Caesar

I 1970’erne var racekrigen på sit højeste i USA og det kunne tydeligt ses i den stigende interesse i blaxploitation, der gjorde Fred Williamson til en stjerne. Her spille han Tommy, en godhjertet fyr, der er træt af at se så meget racisme omkring sig på gaderne i New York. Da han var ung, blev han overfaldet af en racistisk hvid politibetjent, hvilket bliver ved med at hjemsøge ham, mens Tommy stiger i det sorte bandemiljøs grader, indtil han til sidst har startet den ultimative bandekrig.

Black Caesar er historien om at skabe respekt fra dem omkring sig i et hårdt miljø og det er en af de film, der gjorde Fred Williamson til en stjerne i genren. Det er ham, der skaber charmen, mens Larry Cohen, der tidligere havde stået bag klassikeren It’s Alive! er med til at etablere det rå miljø, der er den overbevisende baggrund for Tommy i hans tur rundt i gangstermaskinen.

Skarpladte pistoler, cool kynisme, James Brown på soundtracket og Fred Williamsons afro. Intet mangler i Black Caesar i den tour-de-force i New Yorks hårde gader.

87 minutter

Køb billet til Black Caesar.