Knuckleball

Det er svært ikke at drage stærke konklusioner med både The Shining og Alene Hjemme, når Knuckleball først begynder at vise sine tænder. Og så alligevel er denne home-invasion horror sin helt egen, når drengen Henry skal passes af morfar, mens forældrene tager på parweekend. Det lyder som et par hyggelige dage for den lille dreng og begynder da også fint, selvom morfaren er en streng herre uden de helt store pædagogiske evner.

Men da morfar dør og Henry er alene i ødemarken med en skummel nabo, begynder tingene at stramme til. Henry har dog en masse ressourcer, som han hellere end gerne vil bruge på dem, der truer hans territorium. Der er nemlig intet sjovt ved lille Henry, der minder mere om Ed Gein end Kevin MacCallister, når han først tager fat i hjemmelavede fælder og selvlavede våben.

Begivenhederne bliver mørkere og mørkere i Knuckleball, hvor balancen mellem bange dreng og ung psykopat langsomt udviskes, som Henry bliver mere og mere bestemt i sine metoder overfor den ubehagelige nabo med de dystre hensigter. Den voldelige magtkamp mellem de to sniger sig ind under huden på sin tilskuer og lover en af de mere krybende uhyggelige oplevelser på årets festival.

Vises fredag d. 13. april klokken 19:00 i sal Asta

Instruktør: Michael Peterson
Medvirkende: Michael Ironside, Kathleen Munroe, Munro Chambers, Luca Villacis
88 minutter

Køb billetter her.