Prevenge

Ruth har det pænt stramt. Hun har mistet sin mand og er gravid i syvende måned med en baby, som har en kommunikativ evne udover det sædvanlige – i hvert fald ifølge Ruth. Det er denne baby, der får hende til Wales, hvor hun begynder på en hævnaktion på de lokale, mens hun skal udholde mange af de nedvurderinger, det omkringværende samfund har på gravide kvinder. Og det er ikke det værste for Ruth, der fastholder troen på, at graviditet i det hele taget er en hæslig, straffende oplevelse. Så er det ikke så underligt, at hun til sidst får nok og afreagerer på omgivelserne.

Den kulsorte humor findes overalt i Prevenge, hvis indhold alligevel har en samfundssatirisk kvalitet, der ikke altid undskylder Ruth voldsomme og morderiske handlinger, men som altid gør dem underholdende for os at se. Især når hun lader sin galde få ud over noget så irriterende som en DJ, der specialiserer sig i 70’er-disko og som har en idé om at afroparykker stadig er højeste mode.

Prevenge er en af årets mest politisk ukorrekte film, men det er også med til at have en befriende tone, når Ruth gang på gang lader stålet glimte for endnu en uheldig sjæl.

88 minutter

Køb billet til Prevenge.