The Yellow Wallpaper / med introduktion

Søndag den 20. november kl. 15:00.

Der vil være introduktion til The Yellow Wallpaper med forsker og forfatter Kasper Opstrup, som var en af oversætterne på den nye, danske udgivelse af Charlotte Perkins bogforlæg, ”Det gule tapet”.

Billetter koster 90 kr. eller de kan købes med Blodig Weekend klippekort.

Da The Yellow Wallpaper blev udgivet første gang i slutningen af det nittende århundrede, satte den ikke bare en ny form for feminisme på dagsordenen, men også en ny form for horror-fortælling.

Jane er en kvinde, der har alt, hun kunne ønske sig. En velhavende mand, et stort hus og et nyfødt barn. Der er kun et enkelt problem. Hendes lægemand har diagnosticeret hende med hysteri, en lidelse, der tvinger hende til a være hjemme dagen lang. Men i hendes soveværelse er et tapet. Et gult tapet, som Jane langsomt bliver besat af, da hun ved, at der bor en fanget kvinde derinde.

Det er noget nær umuligt at filmatisere Charlotte Perkins Gilmans klassiske novelle, men instruktør K Pontuti taget udfordringen op med sin version af den gotiske fortælling om en kvinde, der sænker sig i sindssygens mørke luner.

INSTRUKTØR: K. Pontuti

USA, Irland 2021

99 min.

Skuespillere: Alexandra Loreth, Joe Mullins, Jeanne O’Connor

ENGELSK DIALOG UDEN UNDERTEKSTER

Event Timeslots (1)

Søndag
-
Introduceres af forfatter Kasper Opstrup