Program for Blodig Weekend 2023

Blodig Weekend afholdes den 22. – 26. november 2023 i Empire Bio. Vi glæder os til at slå dørene op for 5 dage med fantastiske genrefilm.

Se filmbeskrivelser og detaljer og køb billet nedenfor programoversigten.

Kortfilmbeskrivelser findes her.

Programoversigt:

Se filmbeskrivelser og køb billet nedenfor programoversigten.

Onsdag den 22. november

20.00 Project Wolf Hunting

Torsdag den 23. november

17.00 Black Mold

19.00 Eksorcisten – Særvisning i 4K med introduktion

Fredag den 24. november

16.30 Feed Me med introduktion

19.00 Raging Grace

21.30 Nattens Engel med instruktør og skuespiller Q&A

Lørdag den 25. november

12.00-17.00 Collector’s Market i KEA ved siden af Empire Bio

13.00 Blodig Quiz

14.30 Departing Seniors & kortfilmen 802 A Heavy Metal Bedtime Story

16.30 Where the Devil Roams med instruktør Q&A

19.00 Sidste Time med instruktør og skuespiller Q&A

21.30 The Sacrifice Game med producer Q&A

Søndag den 26. november

12.30 Trim Season og kortfilmen The Newcomer

14.45 Vermin og kortfilmen Tears of the Witch

17.00 Blackout

19.00 When Evil Lurks med introduktion

21.00 Megalomaniac med instruktør Q&A

Filmbeskrivelser:

Onsdag den 22. november

INSTRUKTØR: Kim Hong Sun

Sydkorea 2022

122 MIN.

SYDKOREANSK DIALOG MED ENGELSKE UNDERTEKSTER

MEDVIRKENDE: Seo In-Guk, Dong-Yoon Jang, Jung So-Min

Åbningsfilm Project Wolf Hunting

Onsdag den 22. november kl. 20.00

Blodig Weekend 2023 starter med et brag i form af den sydkoreanske actionfilm Project Wolf Hunting, hvor en gruppe dødsensfarlige kriminelle skal overføres fra Filippinerne til Sydkorea via et stort, topsikret skib. Alligevel formår de hårdkogte forbrydere at slippe løs på fartøjet, der nu forvandler sig til en kamparena mellem brutale desperadoer, lovens håndhævere og menige ansatte.

Project Wolf Hunting er gore, action og kraniebrud i ét stort raseriudbrud af en film, fyldt med både kompasperfekte cirkelspark og blod i så voldsomme mængder, at den losser det blodige ind i Blodig Weekend. Og alligevel har Project Wolf Hunting tid til at skabe karakterer og plot twists nok til også at få os til at ønske, hvem der uddeler tæsk – og hvem der modtager.

Køb billet her.


Torsdag den 23. november

INSTRUKTØR: John Pata

USA 2023

92 MIN.

ENGELSK DIALOG UDEN UNDERTEKSTER

MEDVIRKENDE: Agnes Albright, Andrew Bailes, Jeremy Holm

Black Mold

Torsdag den 23. november kl. 17.00

Med overlegen instruktion og dvælende rædsel er John Patas Black Mold gennemsyret af uhyggen ved det, vi ikke kan se. Og sommetider det, vi kan se – men som vi ikke ved, om vi kan stole på.

Da den ambitiøse fotograf Brooke tager sin ven og kollega Tanner men hen til en forladt og faldefærdig sindssygeanstalt, er det med hemmeligheder i bagagen. Brooke går en lovende fremtid i møde, men for hende overskygges den af en traumatisk fortid. Anstalten siges at have givet de indsatte hallucinationer, men dette glemmer Brooke hurtigt, da en hjemløs mand tager de to som gidsler i den store bygning.Urban exploration har mildest talt ubehagelige vilkår i Black Mold, hvor vores to protagonister gennemgår deres værste frygt, og hvor John Pata bruger forskellige horrorstile til at portrættere det.

Køb billet her.


INSTRUKTØR: William Friedkin

USA 1973

132 MIN.

ENGELSK DIALOG UDEN DANSKE UNDERTEKSTER

MEDVIRKENDE: Ellen Burstyn, Linda Blair, Max von Sydow.

Eksorcisten – Særvisning i 4K med introduktion

Torsdag den 23. november kl. 19.00

Historier om ambulancer udenfor biografer med motoren kørende, så de kunne nå hurtigt hen til hospitalet og brækposer, der blev udleveret ved indgangen, præger stadig historien om Eksorcisten. I anledning af filmens 50-års jubilæum viser vi William Friedkins berømte og berygtede værk, der stadig både skræmmer og begejstrer sit publikum. I dag er eksorcismefilm en velkendt undergenre i horrorfilmen, men i 1973 havde verden ikke set noget lignende.

I Washington DC bliver 12-årige Reagan besat af Djævlen. Hjælpen kommer i form af en aldrende præst, som tvivler på sin tro, og en ung, uprøvet præst. Herefter følger et mareridt fyldt med omvendte kors, sataniske trosbekendelser og trappefald i den amerikanske hovedstad.

Filmen vil blive vist i 4K extended version, der aldrig har været vist i danske biografer før.

Lektor Emil Bjørn Hilton Saggau fra Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier ved Københavns Universitet introducerer filmen, der bliver vist i 4K og extended cut.

Køb billet her.


Fredag den 24. november

INSTRUKTØRER: Adam Leader, Richard Oakes

England 2022

96 MIN.

ENGELSK DIALOG UDEN UNDERTEKSTER

MEDVIRKENDE: Neal Ward, Christopher Mulvin, Hannah Al Rashid

Feed Me med introduktion

Fredag den 24. november kl. 16.30

Kaotisk energi er allestedsnærværende i Feed Me, der leverer grusom morskab og kras menneskespisning. 

Da Jed mister sin fremmedgjorte hustru til bulimi, mister han selv lysten til livet. Tynget af sin sorg, møder han den excentriske amerikaner (med tyk Texas-accent) Lionel Flack, der har et interessant tilbud til ham: Hvis Jed tager med ham, vil han sørge for, at hans selvmord, assisteret af Lionel, vil give mening. Med andre ord vil det give mening for Lionel, der har i sinde at spise hver en stump af Jed.

Fans af praktiske effekter og sindssyge plots vil elske Feed Me, der tager udgangspunkt i en virkelig historie og spinder en skør fortælling ind over. Resultatet er en perfekt blanding af kannibalhorror og batshit crazy komedie, der tager en ny drejning ved hver given lejlighed.

Daniel Hartvig Nielsen fra Kino.dk introducerer filmen.

Køb billet her.


INSTRUKTØR: Paris Zarcilla

England 2023

99 MIN.

ENGELSK OG TAGALOG DIALOG MED ENGELSKE UNDERTEKSTER

MEDVIRKENDE: Max Eigenmann, Leanne Best, David Hayman

Raging Grace

Fredag den 24. november kl. 19.00

Edgar Allen Poes sans for gotisk horror blandet med en god dosis kritik af kolonitidens uretfærdigheder er rammen for en af årets stærkeste horroroplevelser.

I et forsøg på at skabe et bedre liv for sig selv og sin unge datter tager den illegale, filippinske immigrant Joy et job for en rig kvinde, der vil have hende til at agere sygeplejerske for sin sengeliggende og komatøse onkel. Men ikke alt er, som det ser ud til i det store hus, og snart skal Joy – og hendes dristige datter Grace – kæmpe for deres overlevelse. 

Plot-twists er et vidt begreb i skrækfilmens verden, men Raging Grace formår at skabe twists, der både vender vores synspunkt og følelsesregistre og tvinger os til at anerkende, at oplevelsen i at være fremmedgjort overfor sin omverden kan være mere uhyggeligt end noget andet.

Køb billet her.


INSTRUKTØR: Shaky Gonzales

Danmark 1998

98 MIN.

DANSK DIALOG

MEDVIRKENDE: Maria Stokholm, Thomas Villum Jensen, Ulrich Thomsen, Mads Mikkelsen, Nikolaj Coster Waldau, Thomas Bo Larsen

Nattens Engel med instruktør og skuespiller Q&A

Fredag den 24. november kl. 21.30

I slutningen af halvfemserne oplevede Danmark et boom af horrorfilm for teenagere og skrækfans over hele landet. En af dem var Nattens Engel, der i dag er kendt som en af bannerførerne for bølgen, der efterlod unge danskere åndeløse og forfærdede.

Da Rebecca arver sin bedstemors gotiske villa, fejrer hun det med at tage sine venner med dertil i en weekend. I villaen finder de en gammel bog, der beskriver en vampyrs liv, og det går snart op for Rebecca, at vampyren var hendes tipoldefar Rico, der nu ser Rebecca som en portal, så han kan vækkes til live igen.

Oplev Nattens Engel under Blodig Weekend, da ikke kun vampyren Rico (måske) vækkes til live, men også instruktør Shaky Gonzales og skuespillerne bag filmen, der vil være til stede til en efterfølgende Q&A.

Køb billet her.


Lørdag den 25. november

Kontakt Anders Arentoft anderscurious@gmail.com hvis du er interesseret i en stand på markedet.

Collector’s Market

Lørdag den 25. november kl. 12.00-17.00

Sted: Københavns Erhvervsakademi

Kom og vær med, når Blodig Weekend endnu engang inviterer til Collector’s Market. Her samles mennesker fra uhyggens verden, når det flyder over med makabre godter og blodige lækkerbiskener i form af film, plakater, billeder, merchandise og memorabilia i boderne.

I år har markedet fået udvidet plads at boltre sig på, da det afholdes i KEAs kantine. Der er indgang til markedet direkte fra den delte gård med Empire Bio!

Vi er klar med det bedste, genrefilm har at tilbyde, men også alt det andet, der kan gøre en fan af dunkelt memorabilia helt varm indeni. Vi ved ikke med jer, men på Blodig Weekend, er vi allerede i gang med at spare op.

Fri entré.


Blodig Quiz

Lørdag den 25. november kl. 13.00

Sted: Københavns Erhvervsakademi

Blodig Weekend betyder også Blodig Quiz. Den uhyggelige quizmaster Michael Panduro sørger for nogle grusomme, bestialske og – ikke mindst – udfordrende spørgsmål i alle varianter af mørke genrefilm.

Dan et hold på mellem 2 og 5 holdkammerater. Hvis dine kammerater ikke kan lide skrækfilm og kun har viden om romantiske komedier, så kom alene og lad os finde et hold til dig. For her kan alle være med, og der vil endda være onde præmier til de bedste hold.

Så hvis du ved, hvem der instruerede Carrie, ikke har problemer med at kende forskel på American Werewolf In London og The Howling og har set The Wicker Man flere gange, så kom og vær med til årets mest rædselsvækkende quiz.

Tak for sponsorat af quizpræmier til:

Mjødgård, Lövendahl, Studenterhuset, Kandor, Universal, Doomed Scandinavia, Blockbuster & Escape Copenhagen


INSTRUKTØR: Clare Cooney

USA 2023

85 MIN.

ENGELSK DIALOG UDEN UNDERTEKSTER

MEDVIRKENDE: Ignacio Diaz-Silverio, Yani Gellman, Ireon Roach

Departing Seniors og kortfilmen 802 A Heavy Metal Bedtime Story

Lørdag den 25. november kl. 14.30

High school is murder vil nogle måske sige. Men i Clare Cooney’s Departing Seniors skal den slags tages helt bogstaveligt, når onde intentioner og knive flyver gennem gymnasiegangene.

For nogle er high school nok ikke de bedste år af deres liv. Men for Javier er det værre end normalt. Mobning er en tilbagevendende begivenhed, som ingen interesserer sig for eller gør noget ved. Efter et særligt voldeligt overfald, får Javier evnerne til at kunne se ind i fremtiden… som inkluderer en seriemorder, der går efter hans klassekammerater.

Departing Seniors er som en woke version af Scream med hjertet på rette sted. Alligevel formår den at være helt sin egen, og med sine beskrivelser af gymnasielivet – og den onde/retfærdige bøddel, der slår ned på de værste mobbere – vil den tiltale både gymnasieelever og dem, der for længst har overstået de til tider barske gymnasieår.

Inden filmen vises kortfilmen 802 A Heavy Metal Bedtime Story (Læs om kortfilmen her.)

Køb billet her.


INSTRUKTØRER: John Adams, Zelda Adams, Toby Poser

USA 2023

93 MIN.

ENGELSK DIALOG UDEN UNDERTEKSTER

MEDVIRKENDE: John Adams, Zelda Adams, Toby Poser

Where the Devil Roams med instruktør Q&A

Lørdag den 25. november kl. 16.30

Efter film som The Deeper You Dig og Hellbender (vist på Blodig Weekend i 2021) har The Adams Family vist sig at være nogle af de mest innovative stemmer på skrækfilmens indiescene. Det viser de også med deres nyeste karnevalshorror Where the Devil Roams, der blander god, gammeldags halbal-americana med depressionens USA. 

En karnevalfamilie må flygte fra deres freakshow-cirkus efter et voldeligt overfald, hvoraf familiens to overhoveder mister utallige lemmer. Heldigvis kan den unge datter Eve sy dem sammen igen. Dog med den ulempe, at de har brug for nye lemmer, når de gamle går i forrådnelse. Med Where The Devil Roams cementerer The Adams Family, at de kender og elsker horrorfilmens virkemidler, mens de samtidig bruger lærredet som et kanvas, der snigløber sanserne med grusomme og smukke billeder.

Efter filmen vil der være Q&A med The Adams Family (instruktører Toby Poser og John Adams).

Køb billet her.


INSTRUKTØR: Martin Schmidt

Danmark 1995

83 MIN.

DANSK DIALOG

MEDVIRKENDE: Mette Bratlann, Thomas Villum Jensen, Karl Bille

Sidste Time med instruktør og skuespiller Q&A

Lørdag den 25. november kl. 19.00

Sidste Time var epokegørende for både dansk film i halvfemserne og de unge, der så den. En generation af danskere kan alle huske Sidste Times slutning som et eksempel på, at selv dansk film kan skræmme livet af sine tilskuere.  

Fem elever bliver sendt hen på deres skole. De ved ikke hvorfor, men det går snart op for dem, at de er låst inde på skolen med en gal morder i hælene. Har det noget at gøre med det gamle rygte om en tidligere lærer, og hvorfor er der ingen i skolegården, når de kan se på tv, at et kamerahold sender live derfra? Har det mon noget at gøre med Mickey Holm og hans magiske terninger?

Til visningen vil instruktør Martin Schmidt og skuespillerne Mette Bratlann og Laura Drasbæk være til stede til en efterfølgende Q&A.

Køb billet her.


INSTRUKTØR: Jenn Wexler

USA 2023

90 MIN.

ENGELSK DIALOG UDEN UNDERTEKSTER

MEDVIRKENDE: Mena Massoud, Chloë Levine, Olivia Scott Welch

The Sacrifice Game med producer Q&A

Lørdag den 25. november kl. 21.30

“Vær varsom med, hvad du ønsker dig”, er tesen i Jenn Wexlers nyeste film efter The Ranger fra 2018, der leger med vores opfattelse af godt og ondt. 

Samantha og Clara er de to piger, som ingen rigtigt gider tale med på en pigekostskole, der ligger omtrent der, hvor kragerne vender. Da de heller ikke engang kan komme hjem til jul, sidder de nu alene med deres lærerinde og hendes kæreste til en ensom julemiddag. Men alting bliver værre, da det ringer på døren. Udenfor står fire hippier med ildevarslende smil og menneskeofring på hjernen.

En kostskole for piger, en Manson-agtig kult og ustoppelig sne udenfor dørene: The Sacrifice Game er partyhorror i sin reneste slasherform og kan snildt komme til at kalde sig en horrorjuleklassiker i fremtiden. 

Efter filmen vil der være en Q&A med producer Heather Buckley.

Køb billet her.


Søndag den 26. november

INSTRUKTØR: Ariel Vida

USA 2023

100 MIN.

ENGELSK DIALOG UDEN UNDERTEKSTER

MEDVIRKENDE: Bethlehem Million, Alex Essoe, Bex Taylor-Klaus

Trim Season og kortfilmen The Newcomer

Søndag den 26. november kl. 12.30

En samling urolige piger i en gigantisk skov. Hashskyer så langt øjet rækker. En arbejdsgiver, der insinuerer både flirten og trusler gennem en middag. Det kan kun gå galt..

For at tjene hurtige penge tager unge og usikre Emma med sin veninde og en række andre kvinder langt ind i ingenmandsland for at høste marihuanaplanter før salg. Men snart opdager hun, at stedet – og ikke mindst den betagende om end skumle indehaver – har hemmeligheder på sin marihuanafarm, som hun helst ikke ser opdaget.

Som en surrealistisk folk horror-version af Dazed and Confused og slutningen på Suspiria (1977) med en god dosis gore og body horror, tager Trim Season hul på den allestedsværende byld om kønsfordeling og kontrol. Se den med eller uden indtagelse af eufori(serende rusmidler).

Inden filmen vises kortfilmen The Newcomer (læs om kortfilmen her).

Køb billet her.


INSTRUKTØR: Sébastien Vanicek   

Frankrig 2023

103 MIN.

FRANSK DIALOG MED ENGELSKE UNDERTEKSTER

MEDVIRKENDE: Théo Christine, Sofia Lesaffre, Jérôme Niel

Vermin og kortfilmen Tears of the Witch

Søndag den 26. november kl. 14.45

Der er edderkopper her, dér og allevegne i Vermin, der er noget så sjældent som en creature-feature med socialkritiske undertoner.

I et arbejderklassekvarter i Frankrig bor Kaleb, der skændes med både sin søster og tidligere bedste ven, men som håber på en dag at eje en dyrehandel med eksotiske dyr. Hvad Kaleb ikke ved, er, at hans første køb er en edderkop, hvis gift slår ihjel med ubeskrivelig smerte. Da Kalebs ven dør ved et møde med edderkoppen, springer en puppe, og bygningen bliver forseglet med beboere – og edderkopper – indeni.

Med Vermin har instruktør Sébastien Vanicek skabt en film, der både er samfundskritisk overfor klasseforskelle i det franske samfund, men som også nærer en stor forkærlighed for film som Araknofobi og Tarantula – Kæmpeedderkoppen. Slip krybene løs!

Inden filmen vises kortfilmen Tears of the Witch (læs om kortfilmen her).

Køb billet her.


INSTRUKTØR: Larry Fessenden

USA 2023

104 MIN.

ENGELSK DIALOG UDEN UNDERTEKSTER

MEDVIRKENDE: Alex Hurt, Michael Buscemi, Barbara Crampton

Blackout

Søndag den 26. november kl. 17.00

Indielegenden Larry Fessenden har altid været god til at vise den menneskelige side af monstre, og med Blackout tackler han varulvemyten.

Da en række voldsomme angreb bliver begået, vendes der op og ned på livet i en lille amerikansk by. Mistanken rettes øjeblikkeligt mod en immigrant i nabolaget, mens en kunstmaler i nærheden prøver at komme overens med tanken om, at han ikke helt er sig selv dagen efter hver fuldmåne.

Efter at have portrætteret vampyrer i Habit og Frankensteins monster i Depraved, bliver varulvene set efter i sømmene hos Fessenden. Hans blanding af mumblegore og den klassiske monsterfilm har skabt en film om en mand, der ikke helt ved, hvor han passer ind i verden – især ikke efter, at han er begyndt at rive liv og lemmer af sine medmennesker.

Køb billet her.


INSTRUKTØR: Demián Rugna

Argentina 2023

99 MIN.

SPANSK DIALOG MED ENGELSKE UNDERTEKSTER

MEDVIRKENDE: Ezequiel Rodríguez, Demián Salomón, Luis Ziembrowski

When Evil Lurks med introduktion

Søndag den 26. november kl. 19.00

Ingen kan vide sig sikre, når uskyldige ofre må lade livet til den ultimative ondskab, der hopper fra væsen til væsen i Demián Rugnas nyeste film, der denne gang udspiller sig i de afsidesliggende hjørner af Argentina.

Da to brødre opdager, at en dæmonisk infektion har overtaget naboen i deres lille landsby, prøver de at komme af med den sataniske patient. Men snart bliver noget ondt født ud af den djævelske infektion, og de to brødre må flygte fra en ondskab, der hele tiden er lige i hælene på dem.

Demián Rugna, der gav os det rædselsvækkende horrorhit Terrified i 2017, er tilbage med en film, der aldrig giver tilskueren, hvad der forventes. Her står alle for skud på bestialsk og gemen facon, for ondskaben kender ingen nåde.

Bjarke Friis Kristensen fra Kino.dk introducerer filmen.

Køb billet her.


INSTRUKTØR: Karim Oeulhaj

Belgien 2022

118 MIN.

FRANSK DIALOG MED ENGELSKE UNDERTEKSTER

MEDVIRKENDE: Eline Schumacher, Benjamin Ramon, Wim Willaert

Megalomaniac med instruktør Q&A

Søndag den 26. november kl. 21.00

I Karim Oeulhajs Megalomaniac går alting i arv: Smerte, sindets evige tortur og blodig metier. Men filmen er også en hård kritik af et vestligt samfund, der vender det blinde øje til, når det bliver for ubelejligt.

Martha bor med sin bror Felix i en trøstesløs by i Belgien, hvor hun ernærer sig som rengøringsassistent på en gammel fabrik, mens Felix har påtaget sig deres fars tidligere beskæftigelse: Kidnapning, tortur og mord på unge kvinder.

Megalomaniac er ikke for sarte sjæle og skylder meget til film som Pascal Laugiers Martyrs, Gaspar Noés Irreversible og New French Extremity, der har chokeret publikum verden over. For Martha er der intet lys for enden af tunnelen. Kun det mørke, hun kender med et enkelt ord: Familie.

Efter filmen vil der være Q&A med instruktør Karim Oeulhaj.

Køb billet her.